以下“成人学位英语考试:阅读理解考前练习(十一)”由自考生学位网整理。更多复习可查看“学位英语考试复习资料”栏目。
Job letters and resumes must attract the attention of busy readers, who may spend only 60 seconds deciding whether to consider you further. This article gives you the tools to write a successful letter and resume. "Successful," of course, means a letter and resume that will get you an interview. After that, your interpersonal skills will help you land the job. The letter and resume only aim to get you to the next step--the personal interview.
Most job letters and resumes still get sent through the mail. However,a growing num-ber of applicants use the Internet to apply for jobs. For example,on-line services can place resumes into a bank used by hundreds, perhaps thousands,of companies. The resumes will be scanned with the use of software ,which searches for key words that reflect abilities needed for specific jobs and then sends selected resumes to companies.
Whether you use on-line techniques like e-mail and resume services or stick with the traditional approach (方式), the same basic writing principles apply. Your letter,no longer than one page, should be specific about the job you seek and your main selling points. The resume--one page or two at most--should simply, specifically, and neatly highlight (强调) your background.
36.A successful letter and resume will help you__________.
A.gain tools
B.get an interview
C.make decision
D.become attractive
答案:B
37.The underlined word "land" in the first paragraph means“__________”.
A.obtain
B.reach
C.plan
D.place
答案:A
解析:语义词义题。考查land在文中的词义。我们知道人们参加面试的目的是获得工作,由此可以得出land做动词讲时与0btain同义。reach,到达;plan,计划;place,放置。
38.According to the passage the purpose of writing a job letter and resume is to__________.
A.show you interpersonal skills
B.get a chance of being interviewed
C.attract the attention of busy readers
D.let companies know about abilities
答案:B
解析:逻辑推断题。从段末The letter and resume only aim to get you to the next step-the personal interview可以推知,写求职信和工作简历的目的是争得面试机会。
39.Most people still send their letters and resumes through__________.
A.e-mail
B.the Internet
C.the on-line service
D.traditional mail
答案:D
解析:逻辑推断题。文章第二段给出了发送求职信和工作简历的两种方式:邮寄和因特网。由Most job letters and resumes still get sent through the mail可知,大多数求职信和工作简历仍然是通过传统方式邮寄的。
40.Which of the following is TRUE according to the basic writing principles mentioned in this passage?
A.The job letter should be longer than one page.
B.The resume should be longer than two pages.
C.The resume should be simple,specific and neat.
D.The job letter should include the details of all the background.
答案:C
解析:细节判断题。选项A,求职信长于一页,与文中要求“不要超过一页纸”相悖;选项B,工作简历长于两页纸,与文中要求“一页纸或多两页纸”相悖;选项D,工作简历包括所有背景的详细信息,与文中要求“simply,specifically”相悖。故正确答案为C。
以上“成人学位英语考试:阅读理解考前练习(十一)”由自考生学位网收集整理。
学士学位最新资讯
武汉科技大学2025年12月高等学历继续教育本科毕业生学位申报教学点初审操作流程
武汉科技大学2025年12月高等学历继续教育本科毕业生学位申报操作流程
山西农业大学2025年成人本科毕业生申请学士学位的通知
湖南第二师范学院关于2025年下半年成人及自考本科毕业生申报学士学位的通知以及毕业论文检查工作的通知
武汉科技大学2025年12月高等学历继续教育本科毕业生学士学位申报工作提示
天津理工大学2025年下半年自学考试本科毕业申请学位须知
天津理工大学关于2025年下半年高等教育自学考试毕业生办理学位申请的通知
福州大学关于参加2025年11月1日自学考试学士学位课程考核的通知
Copyright © 2010 - 2023 湖南求实创新教育科技有限公司 All Right Reserved.
温馨提示:如您需的自考学习资料本网暂时没有,请于工作日08:00-18:00,点击这里,联系客服补充。