以下“成人学位英语考试:阅读理解巩固练习题及答案十”由自考生学位网整理。更多复习可查看“学位英语考试复习资料”栏目。
American scientists have developed the first material that repairs itself. The material is a form of plastic that has been engineered to fill breaks in its surface. Plastics are used today in everything from airplane wings to hundreds of object found in the home. Scientists wanted to find a way to make objects made of plastic last longer. The researchers hope their new discovery can be used to make objects that are difficult or impossible to replace. The surface of plastic objects breaks over time. Very small breaks develop every time a plastic object is used. The researchers wanted to find out how to stop plastic from developing small breaks that weaken and destroy it. They found the answer in the chemical structure(构造)of plastic itself. Plastic is made of monomers(单体). These monomers link together to form polymers(聚合物). Polymers give plastic its ability to be shaped and its strength. The research team found a way to make plastic that contains very small balloons filled with monomer liquid(液体). When the new plastic cracks(裂开), the monomer liquid is let out and flows into the crack. Thus the break is repaired. The repaired plastic has seventy – five percent of the strength of undamaged plastic. The new self – repairing plastic is not yet ready for production. But it has several possible uses. One could be in space vehicles where parts cannot be repaired or replaced. Another possible use might be in bridges. And it could be used in people, to replace bone joints that have become broken or damaged.
1.Which of the following can be the best title for the article?
A.Ever – Lasting Material Invented. B.The Chemical Structure of Plastic.
C.Plastic that Repairs Itself. D.Small Balloons that Makes Plastic Stronger.
答案:C
2.We know from the passage that the repair is done as .
A.the cracked plastic parts are changed B.the plastic is made
C.the liquid is put into the plastic cracks D.the plastic cracks
答案:D
3.The scientist are planning to use the new material in space vehicles, bridges and people because .
A.the plastic parts in them are required to last longer B.the plastic parts in them are easily broken or damaged
C.the new material cannot be used elsewhere D.they want to experiment in these places first
答案:A
4.What can we know about the new material talked about in the passage?
A.It is a kind of liquid that is commonly used. B.It is more difficult to make than common plastics.
C.Its surface does not crack so easily as other ones. D.It makes it difficult or impossible to replace plastic objects.
答案:B
以上“成人学位英语考试:成人学位英语考试:阅读理解巩固练习题及答案十”由自考生学位网收集整理。
学士学位最新资讯
武汉科技大学2025年12月高等学历继续教育本科毕业生学位申报教学点初审操作流程
武汉科技大学2025年12月高等学历继续教育本科毕业生学位申报操作流程
山西农业大学2025年成人本科毕业生申请学士学位的通知
湖南第二师范学院关于2025年下半年成人及自考本科毕业生申报学士学位的通知以及毕业论文检查工作的通知
武汉科技大学2025年12月高等学历继续教育本科毕业生学士学位申报工作提示
天津理工大学2025年下半年自学考试本科毕业申请学位须知
天津理工大学关于2025年下半年高等教育自学考试毕业生办理学位申请的通知
福州大学关于参加2025年11月1日自学考试学士学位课程考核的通知
Copyright © 2010 - 2023 湖南求实创新教育科技有限公司 All Right Reserved.
温馨提示:如您需的自考学习资料本网暂时没有,请于工作日08:00-18:00,点击这里,联系客服补充。